AUTOŠKOLA RETROVIZOR
Hrgovići 69 - JARUN
Radno vrijeme: 10:00 - 20:00h
INFORMACIJE: 01/3831209 099/5222333Ispis
Kako do vozačke dozvole?

 

slika_1     slika_2     slika_3
slika_4     slika_5     slika_6
 

 1. Početak nije težak - obavite liječnički pregled u nekoj od ordinacija radne ili prometne medicine koje obavljaju liječničke preglede za vozače. Cijena je 437,50 kn za B kategoriju. Na pregled za vozača potrebno je donijeti potvrdu obiteljskog liječnika o Vašem zdravstvenom stanju. Liječničko uvjerenje za obuku u autoškoli i polaganje ispita važi neograničeno, dok za Policijsku upravu kod podizanja vozačke dozvole ne smije biti starije od 15 mjeseci.

2. S liječničkim Uvjerenjem o sposobnosti za upravljanje vozilom određene kategorije upisujete se u autoškolu  te dogovarate način plaćanja školarine i potpisujete Ugovor o osposobljavanju kandidata za vozača.

3. Osposobljavanje počinje nastavom iz predmeta Prometna pravila i sigurnosni propisi (PPSP). Predavanja traju 30 nastavnih sati i organizirana su u prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima. Na početku nastave iz PPSP dobit ćete kod nas snimljeno na Vaš USB stick svu potrebnu literaturu i primjere ispitnih pitanja s odgovorima. Dobit ćete u znak dobrodošlice i Radnu bilježnicu i olovku sa znakom autoškole :-)

Sve obavijesti o odvijanju nastave iz prometnih propisa i obuke iz vožnje te detalje o cijelom procesu osposobljavanja u autoškoli dobit ćete od stručnog voditelja autoškole.

Nakon prometnih propisa slijedi nastava iz predmeta Pružanje prve pomoći (PPP) – predavanja traju 9 nastavnih sati i provodi ih Crveni križ Grada Zagreba (Tečaj iz Prve pomoći), a svu administraciju oko prijave na tečaj u Crveni križ za Vas će obaviti naša autoškola, i to besplatno.

Odmah nakon položenog ispita iz Prometnih propisa može se započeti s obukom iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom (UV). Praktična obuka iz vožnje traje najmanje 35 nastavnih sati i obavlja se u terminima koje dogovarate s Vašim instruktorom vožnje u skladu s planom i programom obuke iz UV i s Vašim slobodnim vremenom. VAŽNO! Ukoliko ste spriječeni doći na dogovoreni sat iz vožnje potrebno je obavijestiti instruktora ili autoškolu najmanje 24 sata ranije kako bi Vaš instruktor osigurao popunjavanje termina, jer netko drugi čeka na termin koji Vama ne odgovara... Prije završetka obuke iz vožnje potrebno je položiti i ispit iz predmeta Pružanje prve pomoći (PPP) bez čega se ne može pristupiti ispitu iz UV. Sve ispite provodi Hrvatski autoklub (HAK) (https://www.hak.hr/vozacki-ispiti/).

4. Nakon što ste položili ispite iz Prometnih propisa i Prve pomoći te uspješno savladali praktični dio programa obuke iz vožnje pristupate posljednjem ispitu - ispitu iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom (UV).

Prvi dio ispita iz vožnje polaže se na prometnom vježbalištu - naše ispitno mjesto je na Prisavlju bb, a nakon položenih poligonskih radnji može se pristupiti polaganju drugog dijela ispita na javnoj cesti.

5. Temeljem položenog ispita iz vožnje dobivate od ispitivača Hrvatskog autokluba Uvjerenje o položenom vozačkom  ispitu. Vaš trud se isplatio - postali ste vozač!

6. U Policijskoj upravi, uz Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu te uz važeće liječničko uvjerenje (ono koje ste dobili prije upisa u autoškolu a nije starije od 15 mjeseci), podižete svoju vozačku dozvolu (NN 2/19 Pravilnik o vozačkim dozvolama) i uključujete se u veliku i zahtjevnu vozačku zajednicu čija ste pravila i propise naučili u autoškoli i kojih ste se od sada obvezni pridržavati. So, take it easy! 

take-it-easy

 Važno! 

- u slučaju ako kandidat za vozača u roku godine dana ili niti iz petog pokušaja ne položi ispit iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila (PPSP) prije sljedećeg ispita treba provesti dopunsko osposobljavanje u trajanju od najmanje 30 dodatnih sati


- u slučaju ako kandidat za vozača ne položi ispit iz Upravljanja vozilom (UV) prije sljedećeg ispita treba provesti dopunsko osposobljavanje u trajanju od najmanje dodatna 3 sata, a ukoliko je prošlo više od 18 mjeseci od položenog ispita iz Prometnih propisa dodatnih 12 sati


- u slučaju ako kandidat za vozača ima prekid osposobljavanja duži od tri godine potrebno je ponoviti osposobljavanje iz sva tri nastavna predmeta te ponovo polagati ispite u Hrvatskom autoklubu iz sva tri nastavna predmeta 
(Pravilnik o načinu obavljanja i organiziranja vozačkih ispita... NN 141/11).  NE BRINITE, OVO SE VAMA NEĆE DESITI... OSIM AKO NISTE BAŠ ROĐENI PEHIST..smile ŠALA MALA! 

SRETNU I SIGURNU VOŽNJU ŽELI VAM VAŠA AUTOŠKOLA RETROVIZOR!